dinsdag 24 mei 2022

‘La Boum 2’ zorgt voor onrust bij Brusselse politie en Annelies Verlinden: Dit is er aan de hand

Er wordt een ‘La Boum 2’ aangekondigd op sociale media, maar de Belgische autoriteiten en Annelies Verlinden, minister van Binnenlandse Zaken, slagen er niet in om in gesprek te gaan met de organisatoren.

Na het eerste nepfestival in Ter Kamerenbos wordt op sociale netwerken opgeroepen om op  1 mei een ‘Boum 2’ te organiseren. Annelies Verlinden en de politie proberen tevergeefs contact te leggen met de organisatoren. Zonder resultaat tot nu toe.

“De Brusselse politie probeert contact op te nemen met de organisatoren om hen te ontmoedigen dit evenement op 1 mei te houden”, vertelt Annelies Verlinden in de Kamercommissie. 

“Ik heb ook geprobeerd contact met hen op te nemen, maar de organisatoren hebben zich niet gemeld en hebben zich tevreden gesteld met een anoniem antwoord op mijn brief aan de jongeren. Op dit moment is het onmogelijk om een dialoog met deze mensen aan te gaan, omdat zij zich niet persoonlijk melden”, concludeerde de CD&V-minister.

“Intussen vertrouwt de politie op communicatie via de sociale media om deelname aan dit evenement te ontmoedigen. Er zal echter een interventiereserve klaarstaan om in te grijpen in geval van excessen”, schrijft Le Soir.

Gerelateerd:

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws