maandag 8 augustus 2022

Alexander De Croo weerlegt ongerustheid van zorgpersoneel

Het Overlegcomité heeft een pak verregaande versoepelingen voor de komende maanden aangekondigd. Bij het zorgpersoneel zorgt dit toch voor een dubbel gevoel.

De druk op de ziekenhuizen is nog steeds groot en sommige experten en zorgpersoneel kijken met enige bezorgdheid naar de aangekondigde versoepelingen. Premier Alexander De Croo legt de nadruk op het effect van de vaccinatiecampagne.

“Ik heb begrip voor mensen die zeggen dat er nog veel druk zit op de ziekenhuizen, maar dat mag ons niet beletten om vooruit te kijken. Als we vandaag weten dat 2,2 miljoen mensen gevaccineerd gaan worden in de komende weken, dat gaat een effect hebben. Dat moet ons toestaan om binnen een maand bijkomende dingen te kunnen doen.”

Bovendien worden mensen gemotiveerd door hen perspectief te bieden. “We zien dat de motivatie van de mensen serieus naar omhoog gaat als we perspectief bieden, zoals we gedaan hebben met de heropening van de terrassen op 8 mei”, aldus Alexander De Croo in het Laat journaal op Eén.

Gerelateerd:

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws