maandag 8 augustus 2022

Alexander De Croo doet verrassende belofte nog voor goedkeuring Overlegcomité

In het VTM-nieuws van 13u zondag communiceert Alexander De Croo al over het organiseren van grote festivals. Hij heeft net daarvoor online overleg gehad met Vlaams minister-president Jan Jambon. Verrassend snel, want pas dinsdag komt het Overlegcomité pas weer bij elkaar.

“Tweede helft van de zomer, tijdens augustus, zal iedereen de kans hebben gekregen om een vaccin te laten zetten. En we hebben in ons land een evenementensector die top van de wereld is. Wij zijn ervan overtuigt dat we tegen dan grote festivals veilig kunnen laten doorgaan.”

“Het gaat dan over de écht grote, die veel tienduizenden bezoekers per dag hebben. Wel onder strikte voorwaarden. De mensen die komen moeten veilig zijn en de bezoekers mogen enkel uit Europa komen om te vermijden dat we bepaalde varianten binnen halen.”

“De finale beslissing zal dinsdag gebeuren. Deze crisis heeft ons geleerd dat er altijd iets onverwacht kan gebeuren. Maar als we een go geven wil dat zeggen dat we ons comfortabel voelen om dat te doen en dat de regels die we opleggen zullen helpen om het veilig te organiseren.”

Gerelateerd:

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws