donderdag 8 december 2022

Alexander De Croo en Frank Vandenbroucke staan voor zeer moeilijke opdracht

Premier Alexander De Croo en minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke staan voor een zeer moeilijke evenwichtsoefening. Er is de druk vanuit de bevolking om te versoepelen langs de ene kant. Langs de andere kant is er de druk vanuit de experten om de maatregelen niet te versoepelen.

Op 26 februari is er een nieuw Overlegcomité gepland en de bevolking verwacht perspectief. Mensen houden zich intussen al maandenlang aan zeer strenge coronamaatregelen. De dalende coronacijfers doen snakken naar versoepelingen. Een beloning voor de inspanningen van de voorbije maanden.

Maar experten voeren nu al de druk op de politiek op om niet te versoepelen. Steven Van Gucht zegt dat er best geen versoepelingen komen voor de paasvakantie.

Ook Herman Goossens geeft die boodschap aan de regeringen. “Ik hoop dat men zelfs helemaal niet versoepelt in maart, of heel beperkt. Dat is een politieke keuze, maar ik wil daar toch voor waarschuwen”, zei hij bij Radio 1.

Het wordt dringend tijd om perspectief te geven aan de mensen zonder het risico te lopen op een derde golf. Het belooft een zeer moeilijke evenwichtsoefening te worden voor onder meer Alexander De Croo en Frank Vandenbroucke.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws