donderdag 24 juni 2021

“Als blijkt dat de maatregelen vandaag ontoereikend zijn, dan moeten we bijkomende maatregelen nemen”

Premier Alexander De Croo was woendagavond aanwezig op de wake voor het 14-jarige meisjes dat na een groepsverkrachting uit het leven stapte.

De feiten dateren van 15 mei. Een meisje uit Gavere van 14 jaar had met een vriend afgesproken in Gent, maar er daagden nog vier andere jongens op. Het meisje zou aangerand en verkracht zijn. De beelden werden via sociale media verspreid. Vier dagen later stapte het meisje uit het leven.

Premier Alexander De Croo (Open VLD) was op de wake aanwezig. “Ik ben hier in de eerste plaats als ouder. Ik heb zelf kinderen in die leeftijdscategorie uit dezelfde streek, zelfde soort school. Ik wil mijn steun geven aan de ouders en iedereen die erbij betrokken is”, vertelde hij.

De gebeurtenissen hebben de premier gechoqueerd. “We moeten het veel gemakkelijker maken om daarover te spreken en zorgen dat we veel sneller kunnen optreden als er zoiets gebeurt. Voor zoiets is er in onze samenleving geen plaats. Als blijkt dat de maatregelen die er vandaag zijn ontoereikend zijn, dan moeten we bijkomende maatregelen nemen.”

Op de wake waren een honderdtal mensen aanwezig, ook mochten dat er eigenlijk maar vijftig zijn. Iedereen droeg een mondmasker en hield de nodige afstand. Na twee minuten stilte was er ook twee minuten applaus.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws