donderdag 18 augustus 2022

Bart De Wever neemt revanche op Georges-Louis Bouchez voor regeringsonderhandelingen

“Georges-Louis Bouchez is 34 en wel sportief. Ik ben al vijftig”, plaatst Bart De Wever zich in een underdog positie bij de start van de Container Cup. Lesley Sonck en Pedro Elias staan versteld van zijn prestaties in de container.

“Ik heb een lichaam zoals de kathedraal van Antwerpen. Oud, voortdurend kosten aan en het aantal gelovigen is fel teruggelopen”, beschrijft Bart De Wever lachend zijn lichaam. 

De politicus is gebeten om te winnen. “Verliezen is iets wat een politicus niet graag doet. Of anders is het een slechte politicus.” Op de vraag of dit ook de perfecte revanche is omdat zij N-VA uit de regering hebben gehouden klinkt Bart De Wever zeer strijdlustig: ”Reken maar van ja”

In het roeien klopt de burgemeester van Antwerpen zelfs twee topsporters. En tijdens het schieten mist hij slechts één van de vijf doelen, hoewel hij anders nooit mist. “Ik ga iets heel arrogant zeggen, maar ik kan niet missen met schieten. Ik heb al heel mijn leven zo’n geweer.” 

“Ik ben blij met het resultaat. De oude leeuw heeft de jonge haan opgegeten”, besluit Bart De Wever. Op de rangschikking staat hij op een welverdiende vierde plaats na Helmut Lotti, Francesco Planckaert en Viktor Verhulst.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws