zaterdag 13 augustus 2022

Bart De Wever laat zich uit over spanningen met virologen

Minister-president Jan Jambon bedankte onlangs uitdrukkelijk de virologen. En dat de rol van de virologen heel belangrijk is geweest in deze pandemie onderstreept Bart De Wever nog maar eens.

“Je moet het positieve zien in deze uitdaging die de mensen wereldwijd plaagt. Het is een mirakel van de wetenschap. De periode tussen de ontdekking, de ontleding van het virus en het vaccin, dat is nooit gezien. Wij zouden op onze knieën moeten zitten van dankbaarheid voor de virologen.”

“In het begin van de crisis wist niemand wat er op ons afkwam. De virologen hebben toen het gat gevuld. Er was hier toen ook geen regering. En dat was een pijnlijk vacuüm. Iemand moest toen toch de leiding nemen.”

Marc Van Ranst beaamt wat Bart De Wever zegt in ‘De Afspraak Op Vrijdag’: “Het probleem was wel dat de regering die er was, één was van ontslagnemende kabinetten, die toen de pandemie begon quasi leeg waren. En begin dan maar. Het begin ging heel moeizaam”.

“Dat er spanningen zijn, is normaal. Medische, virologische een maatschappelijke perspectieven moeten afgewogen worden en er moeten beslissingen genomen worden. En het kan zijn dat er nu nog risico’s zijn van varianten, een derde prik…maar een leven zonder risico’s bestaat niet”, aldus Bart De Wever.

Gerelateerd:

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws