donderdag 1 december 2022

Bart De Wever ziet dat het mes aan twee kanten snijdt als papa van 16-jarige Simon: “Wat we hen onherroepelijk ontnemen”

Bart De Wever is burgemeester van Antwerpen en eeuwige voorzitter van N-VA. Maar hij is ook papa van vier kinderen. Donderdag wil hij even stilstaan bij zijn zoon Simon die 16 jaar wordt. Hij post een heel mooie vader-zoon foto op Instagram. De gelijkenis is treffend.

“Precies 16 jaar geleden, op Goede Vrijdag in 2005, kwam onze tweede zoon ter wereld. We noemden hem naar Simon van Cyrene, de man die Jezus het kruis hielp dragen. Het is zijn tweede verjaardag in lockdown”, schrijft Bart De Wever bij de foto.

Bart De Wever ziet ook bij zijn zoon de gevolgen van de strenge coronamaatregelen en hoe die er bij de jeugd inhakken. De maatregelen moeten hen en anderen beschermen, maar tegelijk missen ze onvergetelijke momenten van hun jeugd. Het mes snijdt duidelijk aan twee kanten. 

“Los van het helse debat over het (on)nut van deze of gene maatregel, vrees ik dat we allemaal veel te licht gaan over wat we onze opgroeiende jeugd onherroepelijk ontnemen: unieke belevenissen, bijzondere ontmoetingen, onvergetelijke klasreizen, ontwikkelingskansen, een volwaardige leeromgeving.”

Bart De Wever vreest voor meer schade dan we nu kunnen vermoeden bij de jeugd. “Wat moet gebeuren, moet gebeuren. Maar deze schade van de pandemie, vandaag schijnbaar niet zo acuut en zichtbaar, zal ons nog jaren achtervolgen en veel dieper snijden dan we kunnen bevroeden.”

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws