maandag 26 september 2022

Bart Somers hoeft 1,8 miljoen euro steun aan Tomorrowland niet terug

Tomorrowland kreeg als steun van de Vlaamse regering 1,8 miljoen euro. Nu het festival niet doorgaat, moet dat bedrag niet terugbetaald worden.

De cultuursector kon voor evenementen die het plande de nodige steun van de Vlaamse regering krijgen. Tomorrowland haalde voor hun festival zo 1,8 miljoen euro binnen.

Na protest van de burgemeesters besliste Tomorrowland om de editie van dit jaar te schrappen. De 1,8 miljoen euro moet echter niet terugbetaald worden.

Vlaams minister van Binnenlands Bestuur Bart Somers (Open Vld) zegt dat enkel de kosten die gerecupereerd kunnen worden door Tomorrowland teruggestort moeten worden.

Deze regel is opgemaakt voor de hele cultuursector en daar valt Tomorrowland ook onder. “Het is een soort waarborgregeling voor het geval dat men contracten heeft afgesloten, betalingen heeft gedaan aan derden, en men toch geconfronteerd wordt met een neen”, zegt minister Somers in ‘De Ochtend’ op Radio 1. “Ik sta daar 100 procent achter. Want anders gaan heel veel culturele events, ook kleinschalige, niet durven van start gaan in deze onzekere tijden.”

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws