woensdag 10 augustus 2022

Ben Weyts zwaar teleurgesteld over één beslissing van het Overlegcomité

Sommige studenten zitten op kot in een bubbel en ook thuis. Zij combineren dus twee bubbels. Het Overlegcomité heeft hier vrijdag niet meer duidelijk over gegeven, ook al had minister Ben Weyts hier op aangedrongen.

Wat de regels zijn rond de kotbubbel blijft ook voor minister Ben Weyts nu nog onduidelijk. “Het blijft ook voor mij onduidelijk.” Zowel de minister als allerlei onderwijsinstanties en zelfs diverse experten hadden gevraagd om het ministerieel besluit gewoon aan te passen aan de realiteit van kotstudenten.

“Het is vooral onduidelijk wanneer politieagenten, al dan niet correct, studenten gaan beboeten”, zegt minister Weyts. Hij vraagt dat er op zijn minst een duidelijke interpretatie wordt gegeven naar de politie toe. 

“Als een student ervoor kiest om een langere tijd op kot te gaan en die kotbubbel verkiest als zijn kernbubbel, dan vind ik dat dat naast plichten ook rechten met zich mee mag brengen.” 

Volgens de ministers zouden de studenten op kot ook vrij met elkaar moeten kunnen omgaan binnen hun kotbubbel. Daarom wil Ben Weyts voor hen rechtszekerheid inbouwen via het ministerieel besluit.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws