dinsdag 24 mei 2022

Beschermen huidige vaccins tegen Indiase variant: Marc Van Ranst geeft duidelijkheid

Van de groep van 43 studenten die besmet zijn met de Indiase variant werden sommigen gevaccineerd met de Indiase versie van het AstraZeneca-vaccin en ook Pfizer. Marc Van Ranst legt uit hoe ze toch besmet geraakten.

“Ze zijn ziek, maar niet ernstig ziek, dus dat valt wel mee. Het is onder controle en ze zitten in quarantaine. Er waren daarvoor al een aantal mensen in Antwerpen en het Brusselse die positief testte op die variant. Je voelt de variant binnen kruipen. Ons land is wat dat betreft een zeef”, vertelt Marc Van Ranst.

“Een deel was gevaccineerd met een indiase variant van AstraZeneca, anderen hadden het Pfizer-vaccin gekregen, een deel was niet gevaccineerd of daar weten we het nog niet van, want de communicatie is niet al te best.”

Dat zijn ook vaccins die wij gebruiken. Moeten we ons daarover zorgen maken? “Ze zijn besmet en ziek, maar niet ernstig ziek. Ik denk dat we met die varianten moeten leren leven. De vaccins werken wel, maar niet tegen niet-geïnfecteerd te raken”, verduidelijkt de viroloog in ‘De Zevende Dag’.

Gerelateerd:

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws