maandag 17 januari 2022

Carl Devos ziet opvallende stijlbreuk bij Alexander De Croo

Zondag zagen we plots Alexander De Croo aankondigingen doen over hoe festivals deze zomer gaan georganiseerd kunnen worden. Opvallend genoeg deed hij dit nog voor het Overlegcomité was samengekomen. Een stijlbreuk die politicoloog Carl Devos ook niet ontgaan is.

Carl Devos ziet dat Alexander De Croo alleen het voortouw neemt. “Tot vorige week vormden Alexander De Croo en Frank Vandenbroucke een robuust blok dat, gesteund door de meeste virologen, samen steeds een voorzichtige aanpak bepleitte.”

“De remmende voorzichtigheid van de tandem Vandenbroucke-De Croo heeft plaatsgemaakt voor een vorm van bevrijdende risicobeheersing. Als liberaal is De Croo er natuurlijk op gebrand om de politieke bonus van de vrijheid op te strijken”, zegt Carl Devos in Knack.

Toch zal de trend van de coronacijfers bepalend zijn voor de versoepelingen. “Hoewel de vaccinatiecampagne op kruissnelheid komt en we zien dat dat in het buitenland een gunstig effect heeft op de opname- en sterftecijfers, blijft het afwachten hoe de cijfers de komende weken in ons land zullen evolueren.”

Gerelateerd:

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws