maandag 28 november 2022

Conner Rousseau maakt punt: “Onze zomer redden”

Conner Rousseau, de voorzitter van sp.a, heeft in het Vlaams parlement gevraagd om perspectief te geven aan de evenementensector.

“Belangrijk in het geven van perspectief en heel belangrijk in het herwinnen van die vrijheid is volgens ons het organiseren van events en festivals. Die staan voor mij en voor heel veel mensen symbool voor de zomer en voor het opnieuw zorgeloos kunnen leven”, aldus Conner Rousseau.

“We zijn het land van de festivals en events. We hebben sterke events en sterke organisatoren, van de dorpskermis tot Pukkelpop, en we mogen daar best wel fier op zijn.”

Net daarom ligt voor ons de sleutel bij het omzetten van dat perspectief in concrete acties, in het organiseren van die events om onze zomer te redden. Als we die zomer willen redden, dan moeten we daar nu wel mee beginnen.”

“Daarom ook hebben wij het pleidooi gehouden voor een zomerfonds dat organisatoren de incentive geeft om te beginnen met die voorbereidingen in een bestcasescenario maar tegelijkertijd ook verzekert, uitgaande van een worstcasescenario.”

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws