vrijdag 9 december 2022

Conner Rousseau maakt zich druk: “Dit zorgt voor chaos en verwarring bij de mensen”

Conner Rousseau, voorzitter van de socialistische partij Vooruit, is niet mals voor Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA).

Jambon verklaarde eerst dat tuinfeesten met 50 personen énkel konden georganiseerd worden indien er een professionele cateraar werd ingeschakeld.

Daar kwam hij vervolgens op terug. Niet in het Vlaams Parlement, niet in een persbericht, niet op een persconferentie, maar in de luchtige ‘De Cooke & Verhulst Show’ op Play 4.

Nadat eerder CD&V-voorzitter Joachim Coens zich al boos maakte over die manier van communiceren naar de bevolking, heeft nu ook Conner Rousseau een duit in het zakje gedaan.

“Het helpt echt niet dat een Vlaams minister-president tussen twee tv-studio’s door een ander verhaal komt vertellen. Dat komt de duidelijkheid niet ten goede. Ik weet niet of de mensen dat appreciëren. Het zorgt vooral voor verwarring”, zei hij op Eén.

“Het belangrijkste is dat heel veel mensen met vragen zitten: hoe zit het met mijn tuinfeest? Hoe zit het met mijn babyborrel, uitgestelde communie, noem maar op. Daar moeten antwoorden op komen.”

“Hoe kunnen we op een veilige manier leuke dingen mogelijk maken deze zomer? Daar zijn duidelijke regels voor nodig, en niet de chaos en verwarring die we de voorbije dagen hebben gezien.”

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws