maandag 26 september 2022

Deze vreselijke trauma’s achtervolgen Joyce De Troch tot op de dag van vandaag

Joyce De Troch heeft heel hard afgezien toen haar twee dochters Alexia (11) en Adriana (9) werden geboren. Tot twee keer toe besliste haar gynaecoloog om een keizersnede toe te passen met vreselijke gevolgen.

Bij haar eerste dochter Alexia, vergelijkt Joyce De Troch de keizersnede met een slachtpartij. “Het bloed hing tot aan het plafond en er lag ook een plas bloed onder operatietafel.”

“Alexia hebben ze er met de zuignap proberen uithalen en zelfs dat lukte niet. Omdat die vacuümpomp in haar hoofdje geperst stond, had ik schrik dat haar hersenen beschadigd waren.” 

Bij haar tweede bevalling besliste haar gynaecoloog besliste opnieuw om een keizersnede uit te voeren. “Tijdens de geboorte van Adriana waren er geen complicaties, maar wel achteraf”, zegt ze in Primo.

Joyce De Troch kreeg abcessen, zo groot als tennisballen, waar de insnijding was gemaakt. “Tot drie maanden lang heeft hij mij wandelen gestuurd met antibiotica, tot de pijn echt niet meer te harden was en ik zelfs flauwviel.” Met spoed werd te geopereerd met een ontzettend lelijk litteken tot gevolg.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws