woensdag 6 juli 2022

Eddy Planckaert maakt zich kwaad over beslissing Van Aert: “Amateuristisch”

Eddy Planckaert maakt zich boos op Wout Van Aert. Er is iets wat de ex-renner dwarszit.

Eddy Planckaert vond dat Wout Van Aert vorig jaar in de Tour al voor de groene trui moest gaan. Toen moest Van Aert zich opofferen voor zijn ploegmaat.

Dit jaar zou Van Aert wel meer vrijheid krijgen. “Ze hebben het begrepen”, merkt Eddy Planckaert op in Het Nieuwsblad.

“Natuurlijk moet Wout van Aert voor de groene trui gaan in de Tour. Natuurlijk! Hij had het vorig jaar al moeten doen. Hij heeft daar al een kans laten liggen… Mensen toch.”

“Met Van der Poel zou het niet waar zijn. Die had in dezelfde positie het groen vorig jaar op één been gewonnen. Van der Poel is gewiekster. Van Aert is vorig jaar te braaf geweest.”

“Ik wens dat Van Aert toe. Wat onthouden de mensen? De Ronde van Vlaanderen, Roubaix én de groene trui. Dat zijn prijzen waar je veertig jaar later nog trots op bent. En ik kan het weten.”

“Ze moeten Van Aert niet meer aan kop laten rijden als het bergop is. Dat is een gigantische fout van zijn ploeg geweest. Amateuristisch. Dat hoefde helemaal niet. En pas op: wie zegt dat hij straks weer zo’n kans krijgt op dat groen? Ik hou rekening met Sagan. Niks zo motiverends als de buiten­wereld die je afschrijft.”

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws