vrijdag 7 oktober 2022

Egbert Lachaert laatdunkend tegen Theo Francken: “Laat het maar over aan de echte bestuurders”

Open Vld-voorzitter Egbert Lachaert en N-VA-politicus Theo Francken hebben op Twitter een verbaal robbertje uitgevochten.

Alles begon toen Lachaert schreef dat hij betreurde dat er binnen de Brusselse regering geen consensus bereikt was om beroep aan te tekenen tegen een vonnis van de arbeidsrechtbank. Dat vonnis stelt dat een vrouw die bij vervoersmaatschappij MIVB aan de slag is, haar hoofddoek mag dragen tijdens het werk.

“U zit toch in de regering? Trek uw conclusies”, reageerde Theo Francken op de bedenking van Lachaert.

“Ja, zoals jullie bij het Marrakesh-pact (toen de N-VA de regering liet vallen, red.). Nog altijd een van de beste beslissingen uit de recente politieke geschiedenis”, beet Lachaert hem cynisch toe.

“Dat was de kracht van overtuiging. Daarvoor moet je er wel eentje hebben natuurlijk. Bij Open Vld in Brussel is er geen enkele. Gewoon erbij zijn. Hoe kunnen jullie neutraliteit laten vallen als liberalen?”, antwoordde Francken.

“De overtuiging om de favoriete regering van vele Vlamingen te laten vallen voor een pact waar je kabinet aan mee geschreven had en dat nul effect heeft op de samenleving. Misschien het beleid inderdaad maar overlaten aan de echte bestuurders dan”, counterde Lachaert.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws