woensdag 6 juli 2022

Egbert Lachaert reageert fors op professor die kritiek heeft bij tweet van Open VLD

Voorzitter Egbert Lachaert (Open VLD) heeft nogal heftig gereageerd op een Twitterbericht van Hendrik Vuye.

Het begon met een tweet van Open VLD. “Liberalen zeggen niet wat je moet doen of wat geluk is. We geven mensen de ruimte om dat zelf te bepalen en te creëren”, stond op de Twitterpagina van de partij te lezen naar aanleiding van de 175ste verjaardag van de liberale partij.

Daar kwamen reacties op, waaronder ook eentje van Hendrik Vuye. “Een goed politiek geweten… heeft vaak veel te maken met een slecht geheugen…”, schreef Hendrik Vuye, Belgisch professor staatsrecht, werkzaam aan de Universiteit van Namen en in het verleden ook even bij N-VA aan de slag als reactie terwijl hij afsloot met de hashtag #avondklok.

Dat was duidelijk niet naar de zin van voorzitter Egbert Lachaert (Open VLD) die fors reageerde. “Ja, Hendrik. Alleen in ons land was er een avondklok. Enkel hier door de liberalen. #not Of wellicht hebben we illusionistische macht over alle landen ter wereld waar men hetzelfde deed. Zal allemaal onze fout zijn. Blijf maar aan de zijkant. Daar roepen gaat je best af”, schreef de voorzitter van Open VLD.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws