zondag 14 augustus 2022

Erika Vlieghe blijft zich verzetten tegen gok van de regering: “Weten dat uit het verleden”

Woensdag gaat een grote reeks versoepelingen in, maar daar zijn de corona-experts in ons land niet echt opgezet mee.

Erika Vlieghe, hoofd van de expertengroep GEMS, roept op om het veilig te houden. “De cijfers zijn goed, maar we moeten ze ook goed houden. Ik heb de indruk dat heel wat mensen zich wat ingehouden hebben op het vlak van sociale contacten, laten we waakzaam blijven”, klinkt het in het Nieuwsblad.

Zeker de zomerreizen van de Belgen doen Vlieghe vrezen voor een nieuwe golf. “Een groot aantal mensen is nog niet volledig gevaccineerd en dat zal voor een heel aantal weken nog zo zijn. Daarom blijven we erop hameren dat het ook binnen de versoepelingen zo veilig mogelijk moet verlopen.”

Door te reizen komen er immers nieuwe varianten ons land binnen. “Niet alleen de Indiase variant, maar ook de Zuid-Afrikaanse, de Braziliaanse, … Vaccinatie en testing zijn belangrijke tools, maar we hebben in het verleden al gezien wat buitenlandse reizen gedaan hebben met die varianten. Zeker buiten Europa reizen zal toch nog even een risico blijven.”

Volgens Vlieghe neemt de regering een gok door zoveel in één keer te versoepelen, een idee waar de experts niet achter staan.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws