dinsdag 29 november 2022

Erika Vlieghe laat van zich horen na ophef: “Ik wil mij bij hen verontschuldigen”

Erika Vlieghe kreeg onlangs kritiek over zich heen. Dat gebeurde nadat ze een opvallende uitspraak deed in ‘De Zevende Dag’ op Eén.

“We moeten stoppen met te veel te zeuren. Ik ga dat zelfs eens op een trui laten zetten”, zei infectiologe Erika Vlieghe afgelopen zondag. Ze kreeg via sociale media heel wat bagger over zich heen.

Met een open brief wil ze haar uitspraak nu nuanceren. “Als ik mensen ongewild gekwetst heb door mijn uitspraak, dan wil ik mij daarvoor hier en nu bij hen verontschuldigen”, zegt Erika Vlieghe. “Mijn woorden gingen niet over jullie.”  

Negatieve berichten

“Mensen die worstelen met een diep verdriet, gemis, eenzaamheid, die zeuren in mijn ogen niet. Verdriet en gemis moeten uitgesproken worden, zoveel en zo lang als nodig, om te kunnen herstellen. Laat dat heel duidelijk zijn.”

Wat Erika Vlieghe wel bedoelde met ‘zeuren’ is de “dagelijkse, niet-aflatende stroom aan negatieve berichten en meningen, over zowat alle aspecten van de epidemie en het crisisbeheer, die ons nu al weken of maanden overspoelt”.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws