maandag 17 januari 2022

Erika Vlieghe waarschuwt voor rush: “Daarmee gaan we ons in de voet schieten”

De stijging van de besmettingen situeert zich voornamelijk bij de jonge mensen momenteel. Sommigen pleiten ervoor om het mondmasker niet meer te verplichten voor leerlingen uit het vijfde en zesde leerjaar. Erika Vlieghe ziet het toch anders.

“Het is niet fijn om als kind met een mondmasker naar school te gaan, anderzijds als scholen mee een draaischijf kunnen zijn om meer viruscirculatie te krijgen. Op een moment dat er nog veel kwetsbare mensen zijn en ze daarmee nieuwe opflakkeringen kunnen veroorzaken, is het dan beter om te kiezen om het mondmasker niet meer te laten dragen?” 

“Daar zeggen wij, als experten: ‘Alles rustig op zijn tijd’.Natuurlijk moeten we op een bepaald moment de ongemakken laten varen en de vrijheden terug geven aan de mensen, maar dit is nog niet het goede moment. In tegenstrijd wat er momenteel allemaal verkondigd wordt”, zegt Erika Vlieghe op Radio 1.

“We mogen nu niet met zijn allen naar de uitgang stormen, want dan weet je wat er gebeurt. Mensen worden vertrappeld en de weg naar de uitgang stropt dicht. Dat zou zo’n zonde zijn en daarmee gaan we ons in de voet schieten.”

Gerelateerd:

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws