donderdag 8 december 2022

Eva Daeleman was erbij op Zaventem tijdens de aanslagen: “Ik wilde gewoon sterven”

Vijf jaar geleden gebeurde het onwerkelijke: er vonden aanslagen plaats op de luchthaven van Zaventem en in de metro van Maalbeek.

Eva Daeleman was op de luchthaven van Zaventem toen de bommen ontploften. Ze sprong in een taxi en belde zelfs naar Peter Van de Veire op MNM om iedereen te waarschuwen. Vijf jaar later praat Eva opnieuw met Peter in een podcast van MNM.

Eva zocht hulp na de traumatische ervaring. In november 2019 ging ze opnieuw in therapie. “Ik had een miskraam gehad en dat heeft de hele zak trauma weer opengereten”, vertelt Eva heel openhartig.

Vuurwerk en nachtlawaai

Eva woonde destijds in Oostende. Daar hadden ze veel last van nachtlawaai en er was ook het vuurwerkfestival. “Op die momenten wil je echt dood. Ik wilde echt gewoon sterven dan. Ik dacht: ‘Knip het draadje door, want die angst die ik nu moet ervaren kan ik niet meer aan.’”

Peter vraagt Eva of ze écht dood wilde. “Ja, omdat niets wat ik zo leuk vond nog zo leuk was”, antwoordt Eva. Ze maakte het nooit concreet. “Omdat ik altijd wel dingen vond om voor te leven. En ik gun het hun (de terroristen, red.) ook niet om mijn oneindige levensvreugde aan hen te geven.”

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws