donderdag 1 december 2022

Frank Deboosere geeft hoop: “Dan zit de lente opnieuw in de lift”

Vandaag startten we met bewolking met kans op wat gemiezer. Aan de kust wordt het snel droog en verschijnt de zon. De maxima zijn normaal voor de tijd na het jaar; tussen 7 en 13 graden.

“Vrijdag gaat het kwik nog eens richting 14 à 15 graden op veel plaatsen. Er waait wel veel wind”, waarschuwt Frank Deboosere in ‘Het Weer’ op Eén. “In de loop van de dag zien we de bewolking toenemen en in de late namiddag begint het vanaf de kust te regenen.”

Een actieve regenzone zal koelere oceaanlucht met zich meebrengen. Zo komt het kwik op zaterdag niet hoger dan 10 graden. “De wind waait stevig door met rukwinden rond 60 km per uur. Ook op zondag is die wind nog present, maar geleidelijk aan wordt het dan opnieuw zachter en droger bij 13 graden.”

“Begin volgende week zit de lente opnieuw in de lift”, klinkt het bij Frank Deboosere. “Maandag gaan we naar 17 graden, dinsdag naar 18 graden. De zonnigste weerkaarten zijn waarschijnlijk wel voor het zuiden van het land. In Vlaanderen zou er altijd iets meer bewolking kunnen hangen.”

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws