zaterdag 19 juni 2021

Frank Deboosere over zacht lenteweer: “Deze waarneming dateert van 35 jaar geleden”

Deze aprilmaand is tot nu toe een heel koude maand. “Het is al 35 jaar geleden dat we nog eens zo’n koude april maand hebben beleefd”, zegt Frank Deboosere in zijn weerpraatje op Eén. Ook de komende dagen zit er nog geen zacht lenteweer in. 

Zaterdag wordt een droge dag. Aan het begin van de dag krijgen we veel zonneschijn en aan de kust blijft dit bijna heel de dag zo. In het binnenland zullen we in de namiddag stapelwolken te zien krijgen. De temperaturen gaan naar een 12 tot 14 graden. “De wind blijft voelbaar vanuit het noorden, noordoosten”, volgens de weerman.

Zondag stijgt de temperatuur tot 13 graden en is het weer vrij wisselvallig. Er zullen meer wolken zijn dan op zaterdag. Positief is dat de nachtvorst verdwijnt vanaf zondag.

Volgende week maandag en dinsdag gaan buiten en opklaringen elkaar afwisselen. Temperaturen zullen klimmen tot zelfs 15 graden op dinsdag, aldus Frank Deboosere.

Brede opklaringen mogen we vergeten op woensdag. Dan passeert er een regenzone ons land van west naar oost. “De wind komt vanuit het noordwesten en verliezen we alweer een paar graden.” Met maxima van 11 graden.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws