vrijdag 9 december 2022

Frank Deboosere voorspelt kwikversoepelingen: “Dat is uitzonderlijk hoog qua temperatuur”

We staan voor een periode met zeer zachte temperaturen. Dat we nu kunnen genieten van mooi lenteweer komt door de aangevoerde luchtstroom.

De lucht komt met een hoge snelheid uit Noord-Afrika en is beladen met Sahara stof, wat de volgende dagen kan zorgen voor kleurrijke zonsopgangen en -ondergangen.

Frank Deboosere van de VRT voorspelt kwikversoepelingen, die tot uiting komen in zacht lenteweer. Zaterdag begint eerst nog met hoge wolken, maar daarna komt de zon er meer en meer door. We krijgen temperaturen tot 16 graden. “Het is het begin van een lange zachte periode, want ook zondag blijft het nog mooi wandel- en fietsweer.”

Woensdag gaat de warmste dag van de week worden. “Maandag en dinsdag ook nog temperaturen tot 16 graden. Woensdag wordt de meest warme dag met volop zon en temperaturen tot maximaal 18 graden of meer. Dat is uitzonderlijk hoog qua temperatuur.”

“Vanaf vrijdag en het komende weekend kan terug meer noordelijke wind onze kant opkomen”, dat zal zorgen voor lagere temperaturen. “Het zou kunnen dat we tegen het einde van volgende week terug een wintertrui nodig hebben.”

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws