donderdag 1 december 2022

Frank Deboosere voorspelt: “Vanaf dan zal het weer warmer worden”

Vandaag wordt het opnieuw een sombere dag met veel wolken en gemiezer. Het weekend en volgende week zien er toch iets kleuriger uit.

“Vrijdag komt er toch kleur in het weer. In de loop van de dag wat stapelwolken, misschien een lokale bui en het blijft ook frisjes rond 8 graden”, zegt weerman Frank Deboosere in zijn weerpraatje op Eén.

“In de nacht van vrijdag op zaterdag verwachten we heel brede opklaringen en gaat het kwik helemaal onderuit met zaterdagochtend minima rond -3 graden in het centrum van het land”, waarschuwt Frank Deboosere.

Vrieskou en zonneschijn

Zaterdag zullen we veel zonneschijn krijgen en blijft het droog. Het kwik blijft echter hangen op 5 graden. Ook zondag begint met vrieskou. In de loop van de dag is er veel bewolking met misschien een spatje regen.

“Volgende week zijn het vrij rustige dagen met meestal droog weer. Na het ochtendgrijs zien we toch een paar zonnige periodes. En overdag zien we het kwik geleidelijk aan stijgen. Vanaf dinsdag moet het toch wel mogelijk zijn om 10 graden of meer te halen”, besluit Frank Deboosere.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws