dinsdag 20 april 2021

Frank Deboosere voorspelt gladde wegen: Op deze plaatsen moet je extra voorzichtig zijn

“Sneeuwmannen in de paasvakantie, dat zien we niet zo vaak”, aldus weerman Frank Deboosere. Hij waarschuwt voor gladde wegen. Onze wintertrui zullen we zeker de komende dagen nog nodig hebben.

De nacht van dinsdag op woensdag gaat het goed vriezen met temperaturen tussen -1 en -5 graden. “Vooral in de provincies Antwerpen, Limburg en Luik is er kans op gladde wegen”, waarschuwt weerman Frank Deboosere ons op Eén. 

In het noorden en oosten van ons land zal er woensdag nog winterse neerslag vallen. In de loop van de dag komen er wel een paar opklaringen aan. De temperatuur blijft hangen op 6 graden.

Donderdag wordt een droge maar koude dag. Er zullen ook regelmatig opklaringen zijn. De temperatuur stijgt dan tot aan 8 graden.  Vrijdag neemt de bewolking toe. Het wordt al wel iets warmer tot 11 graden. Maar vrijdagavond begint het opnieuw te regenen.

Het weekend en begin volgende week zal het weer wisselvallig blijven met af en toe een bui. De temperatuur in het weekend zal schommelen tussen 7 à 8 graden. “De wintertrui zal zeker nog een aantal diensten kunnen bewijzen”, volgens Frank Deboosere.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws