donderdag 1 december 2022

Frank Deboosere waarschuwt voor stormschade door felle rukwinden

Gisteren was het begin van een weersverandering die zich aankondigt voor de komende dagen. De bewolking, buien en wind nemen toe.

“We krijgen de volgende dagen regen à volonté. Er gaat geen dag voorbij of we gaan de paraplu nodig hebben en we zullen hem stevig moeten vasthouden”, zegt Frank Deboosere in ‘Het Weer’ op Eén.

Vandaag krijgen we vooral rond de middag felle rukwinden. “Dat zijn rukwinden in het oosten van het land tot 80 km per uur. Meer naar het westen en zeker in de kuststreek kan dat gaan tot 100 km per uur. Met dus kans op stormschade.”

Felle buien en regenzones

Ook vrijdag en zaterdag krijgen we felle buien. Zondag zou iets droger zijn met meer opklaringen, maar met veel wind. “Die wind gaat begin volgende week geleidelijk aan ruimen, maar maandag verwerken we nog maar eens een regenzone.”

“Vanaf dinsdag nemen we grotendeels een optie op droog weer met wat extra opklaringen. Maar vooral: dan wordt het geleidelijk aan koeler en het is niet onmogelijk dat we midden volgende week opnieuw over vrieskou moeten spreken ’s nachts”, aldus Frank Deboosere.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws