vrijdag 7 oktober 2022

Frank Deboosere ziet depressies op ons afkomen: “Het gaat er vrij onstuimig aan toe gaan”

Volgens Frank Deboosere mogen we ons verwachten aan zeer onstuimig weer. “Midden volgende week komen de Atlantische depressies langs en dat zullen we geweten hebben.” 

Het weer gaat in maart erg op en af volgens Frank Deboosere: “Maart is de scharniermaand tussen het winterseizoen en het zomerseizoen.” Zaterdagnacht krijgen we te maken met het winterse karakter van maart met mogelijk vriestemperaturen tot -8 graden in de Ardense valleien.

Zaterdag en zondag mogen we heel wat zon verwachten dankzij een hogedrukgebied boven Engeland. De temperatuur komt wel niet hoger dan 6 graden. En zondag start de dag met hardnekkig ochtendgrijs, zegt Frank op Eén.

Tot volgende week dinsdag zal het droog blijven volgens de weerkaarten. Dinsdag verdwijnt de nachtvorst en de temperatuur klimt tot maximum 7 graden.

Vanaf woensdag voorspelt de weerman heel veel regen, met wind die sterk komt opzetten. Windsnelheden kunnen woensdag en donderdag variëren tussen 60 en 80 kilometer per uur. “Het gaat er vrij onstuimig aan toe gaan”, voorspelt de weerman.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws