maandag 17 januari 2022

Frank Deboosere ziet ommezwaai, maar houdt een slag om de arm voor het weekend

“Een groot deel van de week gaan de temperaturen behoorlijk kil aanvoelen, maar waarschijnlijk in de loop van volgend weekend komt er een serieuze weersverandering”, voorspelt Frank Deboosere bij Eén.

Maandag neemt de bewolking toe en in de nacht van maandag op dinsdag trekt een regenzone over ons land. Er zullen ook veel rukwinden komen opzetten. Maxima gaan richting 14 graden. 

“Dat is het begin van een uiterst wispelturige en grillige dinsdag” Er zal ook erg veel wind zijn die snelheden kan halen tot 90 kilometer per uur.  We zullen de koude polaire lucht ook voelen bij maxima van 13 graden. Ook Woensdag en donderdag blijven we steken in dit wisselvallig weer.

“Dan gebeurt het! In de loop van vrijdag draait de wind opnieuw en krijgen we zachte bijna warme lucht uit het zuiden.” Dat maakt dat we zaterdag al richting 20 graden gaan en zondag misschien wel tot 25 graden. 

Maar Frank Deboosere houdt een slag om de arm: “Ik zeg niet dat het heel zonnig en droog gaat zijn volgend weekend, maar het wordt een pak warmer dan deze week”.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws