dinsdag 29 november 2022

Frank Vandenbroucke geeft uitleg over de mogelijk schadelijke mondmaskers die u kreeg

Minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke heeft in de Kamer meer uitleg gegeven over de mondmaskers die door de overheid werden verdeeld.

De Avrox-mondmaskers die de overheid gratis aan de mensen verdeelde zouden de gezondheid kunnen schaden. Minister Frank Vandenbroucke benadrukt dat de maskers beantwoorden aan de Europese reglementering en dat het onderzoek naar de veiligheid ervan nog loopt.

“De Hoge Gezondheidsraad zegt niet te weten of dit ongezond is, want daartoe is verder onderzoek nodig en er ligt momenteel geen enkel bewijs voor, maar uit voorzichtigheid luidt het advies om die maskers niet verder te verdelen”, aldus Frank Vandenbroucke.

“Dinsdagavond laat heb ik het advies gekregen van de Hoge Gezondheidsraad. Woensdag heb ik mijn collega-ministers gezegd dat we dat type mondmaskers beter niet meer verdelen, vanwege de onzekerheid, uit voorzichtigheid, niet omdat er enige vorm van bewijs is dat ze ongezond zijn.”

“Als een dergelijk onderzoek gevoerd wordt en het resultaat zou misschien kunnen uitwijzen dat, zeker bij verkeerd gebruik, er een probleem is voor de gezondheid, dan kunnen we ze beter laten liggen.”

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws