donderdag 26 mei 2022

Frank Vandenbroucke komt met actieplan: “Een sterke overheid die er alles aan doet”

Minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) komt met het nieuws dat hij een actieplan rond de sociale zekerheid aan het uitwerken is.

Volgens minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) heeft de gezondheidscrisis getoond hoe belangrijk het is om terug te kunnen vallen op de overheid. “En een sterke overheid, dat is een overheid die er alles aan doet om zorg betaalbaar en toegankelijk te houden”, schrijft Vandenbroucke op Facebook.

Die overheid moet waken over zijn burger. “Een overheid die je ook maximaal beschermt als je job of je inkomen verliest. Dat hebben we te danken aan ons sterk sociaal systeem, dat we door de jaren heen samen hebben opgebouwd.”

Dat die sociale zekerheid verre van perfect is weet ook Vandenbroucke. “Afgelopen week zetten we al het licht op groen voor betere en hogere pensioenen voor werknemers én zelfstandigen. Want wie zijn of haar hele leven heeft gewerkt, moet daarvoor iets terugkrijgen op het einde van de rit, om zorgeloos van een oude dag te genieten.”

Daarvoor werd een Actieplan Toegankelijke Sociale Bescherming op poten gezet. “Om ons sociaal systeem nog sterker te maken en vooral in te spelen op nieuwe uitdagingen en nieuwe manieren van werken (zoals online-platformwerkers, kunstenaars, koeriers, nieuwe vormen van zelfstandig werken), precies om iedereen te beschermen die elke dag keihard zijn best doet. Maar evengoed zetten we in op het verhogen van de minimumuitkeringen en minimumlonen, of de reïntegratie van wie langdurig ziek is of werkloos.”

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws