woensdag 6 juli 2022

Frank Vandenbroucke legt uit van welke vaccinatieprivileges sprake kan zijn

Anderhalf miljoen Belgen werden al deels gevaccineerd met een coronavaccin. Verschillende mensen roepen op tot vaccinatieprivileges.

In ‘De Ochtend’ op Radio 1 stipte minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke de vaccinatieprivileges aan. Hij wil daarover meteen een misverstand rechtzetten.

“Het gaat voor de duidelijkheid helemaal niet over al die niet sneller op restaurant mogen gaan. Het gaat alleen over situaties waarbij iedereen uit een bepaalde groep de kans op vaccinatie heeft gehad”, legt Frank Vandenbroucke uit.

Het zou dan bijvoorbeeld gaan over grootouders die kleinkinderen mogen zien of verpleegkundigen die al dan niet een mondmasker moeten dragen op de dienst palliatieve zorg. De minister wil een breed team samenstellen, waaronder ook ethici, om het thema te bespreken.

“Die vragen moeten wel pas worden beantwoord als alle ouderen en mensen met onderliggende aandoeningen gevaccineerd zijn. Dat is het kantelpunt. Dan kan je je wat meer risico veroorloven, net zoals we gedaan hebben in de woonzorgcentra”, aldus Frank Vandenbroucke.

Lees ook:

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws