donderdag 22 april 2021

Frank Vandenbroucke heel duidelijk: Dit staat al vast over privileges voor gevaccineerden

Frank Vandenbroucke wil al denken aan een mogelijk exitplan. Maar hij blijft bij zijn eerder standpunt dat de gunstige effecten iedereen ten goede moeten komen.

De haalbaarheid van bepaalde ideeën wil hij laten bekijken door het coronacommisariaat. Zij moeten naast het virologische aspect ook rekening houden met juridische en ethische aspecten van bepaalde scenario’s.

De minister van Volksgezondheid wil nu al benadrukken dat gevaccineerden niet zullen kunnen genieten van bepaalde privileges.

“Het is van meet af aan de bedoeling geweest dat er geen discriminatie kan zijn in het herwinnen van vrijheden of opheffen van beperkingen naargelang men wel of niet ingeënt is”, herhaalt hij zijn standpunt in Het Laatste Nieuws.

Frank Vandenbroucke wil geen onderscheid maken wanneer versoepelingen worden doorgevoerd. Zo denkt hij er bijvoorbeeld aan om gevaccineerden bij een bezoek aan een café, restaurant of concertzaal gewoon te laten binnengaan, terwijl niet-gevaccineerden ter plekke nog een sneltest moeten aanbieden.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws