donderdag 1 december 2022

Frank Vandenbroucke verklapt wie volgens hem de hoogste prioriteit verdient bij versoepelingen

Frank Vandenbroucke was donderdag te gast bij Matin Première op de rtbf. Hij sprak ook over de groep van mensen die hij prioritair aandacht wil geven wanneer er kan versoepeld worden.

De minister schets de huidige situatie. “Het goede nieuws is dat er geen explosie is in de cijfers. Maar het slechte nieuws is dat de cijfers nog steeds blijven klimmen. Vandaag liggen er nog 434 mensen op intensieve zorgen in onze ziekenhuizen met Covid-19.” 

Frank Vandenbroucke spreekt zijn persoonlijke voorkeur uit wanneer het gaat over versoepelen. “Als we iets kunnen versoepelen, is voor mij de prioriteit der prioriteiten om iets te doen voor de jongeren en de scholen alsook de universiteiten. We zien dat jongeren lijden onder de situatie.”

De minister van Volksgezondheid vraagt nog bijkomend geduld aan iedereen. “Ik ben het ook zat, maar als we het virus willen overwinnen moeten we nog even geduld hebben en de vaccinatiecampagne goed laten verlopen. Dankzij de voorzichtigheid van de bevolking hebben we het virus al goed kunnen afremmen, dat voordeel mogen we niet verspelen.“

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws