zondag 14 augustus 2022

Geert Molenberghs tempert de verwachtingen: “Dan kan je niet zeggen dat je alles onder controle hebt”

Het zal nu niet heel lang meer duren vooraleer festivals weer terug toegelaten zijn in ons land. Het baart Geert Molenberghs zorgen.

Veel experts fronsen de wenkbrauwen bij de versoepelingen van het Overlegcomité. Professor biostatistiek Geert Molenberghs blijkt er ook niet helemaal gerust in te zijn.

Hij is er niet zeker van dat we een veilige zomer gaan krijgen. “Want zelfs al is er een lage circulatie, maar je brengt mensen wel samen op een festival, dan kan je niet zeggen dat alles onder controle is. De organisatoren zitten natuurlijk op dat discours, maar dat is wishful thinking”, zegt hij aan Het Laatste Nieuws.

Molenberghs vindt dat er aan strenge voorwaarden voldaan moet worden vooraleer je festivals weer toelaat. Een belangrijke voorwaarde is volgens hem dat de meest kwetsbaren en 40-plussers eerst goed gevaccineerd moeten zijn.

Allicht zal dit ook een gunstig effect hebben op de hospitalisaties. “Dat wil zeggen: een cijfer dat véél – met nadruk op veel – lager ligt dan 500 mensen op intensieve zorgen.”

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws