donderdag 18 augustus 2022

Geert Molenberghs waarschuwt: “Dan moeten we algemene schoolsluiting overwegen”

Er worden steeds vaker coronatesten afgenomen bij kinderen en tieners. Een vijfde van de besmettingen kan aan die leeftijdsgroep worden toegeschreven.

Biostatisticus Geert Molenberghs pleit ervoor in te grijpen bij de naschoolse activiteiten. “Als dat niet voldoende blijkt, dan moeten we de vraag durven stellen of we die bijkomende ‘laag’ van mondmaskers in de lagere school nog proberen”, zegt hij bij HLN.

“Doen we dat niet, dan moeten we nadien misschien een algemene schoolsluiting overwegen. Het is een zeer gevoelig debat met veel betrokken partijen. Maar de overweging moet wel gemaakt worden. En snel.”

“Dan richt je veel meer schade aan”

Een bewijs dat mondmaskers op de lagere school werken tegen de Britse variant kan Geert Molenberghs niet leveren. “Overal waar hij veel circuleert zijn de scholen toe. Als wij het niet doen, gaan we het nooit weten.”

“Je kan het invoeren en vaststellen dat het onvoldoende is. Dan moet je nog ingrijpender maatregelen nemen, maar heb je het toch geprobeerd. Omgekeerd, als het zou werken en je doet het niet, dan richt je veel meer schade aan.”

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws