maandag 4 juli 2022

Gevaccineerden worden nog steeds ziek door corona: Marc Van Ranst reageert

Zopas raakte bekend dat Leah Thys ernstig ziek is omwille van het coronavirus. Haar echtgenoot Jos overleed afgelopen weekend aan de gevolgen van het virus.

Bijna 3,3 miljoen Belgen (30%) kreeg al een eerste vaccin. Bijna 1 miljoen Belgen (8%) werd volledig gevaccineerd. Zo’n 47 procent van die laatste groep behoort tot de 85-plussers. 22,5 procent behoort tot de leeftijdscategorie van 75 tot 84 jaar.

Toch raken nog steeds mensen die al gevaccineerd zijn besmet. Dat roept vragen op. “Kunt u mij uitleggen hoe het komt dat bejaarden die al dubbel gevaccineerd zijn toch nog besmet geraken met het coronavirus en ziek worden? Wat is het nut van vaccineren dan?”, vraagt iemand aan Marc Van Ranst op Twitter.

“Het vaccin geeft 95% bescherming tegen milde ziekte, en 98-99% bescherming tegen Covid-hospitalisatie/sterfte”, reageert Marc Van Ranst op Twitter.

“Dat wil dus zeggen dat er bijna geen bejaarden meer zijn die gehospitaliseerd worden of sterven aan Covid. Als je dit weet, kan je niet anders dan pro-vaccinatie zijn”, aldus Marc Van Ranst.

Gerelateerd:

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws