vrijdag 1 juli 2022

Greet De Keyser maakt zwak punt in Belgische vaccinatiestrategie pijnlijk duidelijk

In Amerika stelt Biden de vaccinatiecentra open voor alle personen die nog geen vaccin hebben gehad. Hij hoopt daarmee de vaccinatie nog sneller te laten verlopen. Greet De Keyser journaliste voor VTM heeft haar twee prikken al gehad en doet haar verhaal.

Greet De Keyser brengt verslag uit vanuit Washington D.C. en zegt dat de vlotte vaccinatie in Amerika te danken is aan het beleid van Trump. Die geloofde niet in strenge maatregelen, maar heeft van in het begin zwaar geïnvesteerd in een vaccin. 

Door die snelle actie zijn er in Amerika voldoende vaccins om iedereen te vaccineren. “Nu kan je op 10.000den plaatsen je vaccin gaan halen”, vertelt Greet De Keyser. “Ik heb mijn twee prikken al gehad. De tweede prik heb ik al sinds eind februari gekregen.” 

De journaliste maakt de pijnlijke vergelijking met de Belgische vaccinatiecampagne. “Dit betekent dat ik al meer dan een volle maand eerder dan mijn ouders gevaccineerd ben. Zij leven in België en zijn 85 en 86 jaar en zij wachten nog steeds op hun tweede vaccin.”

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws