donderdag 24 juni 2021

Gwendolyn Rutten en Tom Van Grieken zwaar in de clinch met elkaar

Gwendolyn Rutten (Open Vld) en Tom Van Grieken (Vlaams Belang) zijn op sociale media met elkaar in de clinch gegaan.

Van Grieken stelt in De Tijd dat “het christelijke, het Vlaamse en als u wilt zelfs het blanke een dominante factor moeten zijn in onze samenleving”.

Dat is niet naar de zin van Gwendolyn Rutten. “Het VB zegt wie wij moeten zijn? Dat ‘gade gij’ niet bepalen. Hier ben je vrij om te zijn wie je bent.”

“Licht, donker of gekleurd. Gelovig of niet. Rechts of links, met of zonder mening. Dat is vrijheid, dat is Vlaanderen. En daar geven we geen millimeter op toe.”

Van Grieken haalde een passage aan waarin hij zegt dat hij nooit van mensen zal zeggen of ze al dan niet Vlaming zijn en beet Rutten toe: “Ik beweer net het omgekeerde, Gwendolyn. Of je doet het met opzet, of je kan niet begrijpend lezen.”

Rutten liet zich niet doen: “Laat de persoonlijke aanvallen achterwege a.u.b. Je kan niet warm en koud tegelijk blazen.”

“Enerzijds afstand nemen van een ranzig verleden en anderzijds zeggen dat Vlaanderen dominant blank en christelijk moet zijn. Vrijheid is zijn wie je bent. Niet bepalen wat dominant moet zijn.”

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws