zondag 29 mei 2022

Gwendolyn Rutten is het meer dan beu: “Waar zijn we toch mee bezig?”

Gwendolyn Rutten (Open Vld), burgemeester van Aarschot, wil dat het sluitingsuur voor de horeca vanaf 9 juni hetzelfde zal zijn voor binnen als voor buiten, op de terrassen.

Liefst van al wil ze het sluitingsuur afschaffen. “We zien dus, en dat is perfect begrijpelijk en normaal, dat mensen ofwel thuis met vrienden de avond voortzetten of dat ze in het stadspark of elders op het openbaar domein allemaal samenkomen. Dan vraag je je af: waar zijn we toch mee bezig?”, zei Rutten op ROB-tv.

Dat de horeca vanaf 9 juni binnen klanten mag ontvangen, maar vroeger dicht moet dan buiten, vindt Rutten te gek voor woorden.

“Neem een uniform sluitingsuur. Middernacht of één uur ’s nachts, zowel voor binnen als voor buiten. Want met wat er nu op de plank ligt, wordt het helemaal Kafka. Dan zou men binnen moeten sluiten om 22.00 uur en buiten het terras moeten sluiten om 23.30 uur.”

“Dat is jezelf iets wijsmaken. Dat is niet goed te organiseren, niet voor de handhaving, niet voor de horeca-uitbaters. En het is ook heel verwarrend voor de mensen. Keep it simple.”

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws