woensdag 28 september 2022

Hanne van K3 is trots: “We moedigen ze echt aan”

Zondag vond ‘K3 Run & Fun’ plaats op een groen domein in Hofstade. Een evenement waarbij bijna 8000 kinderen een parcours van tussen 400 meter en 1 kilometer moeten uitlopen. 

Alleen was het voor Hanne Verbruggen (28) net een tikkeltje minder ‘fun’, want ze kon niet meelopen. Dat heeft natuurlijk allemaal te maken met het feit dat ze zwanger is. “Het parcours is helaas te hobbelig voor mijn buik om mee te doen”, onthult ze aan Het Laatste Nieuws. 

Gelukkig steunen haar collega’s Marthe De Pillecyn (26) en Julia Boschman (20) haar enorm hard. “Wij zijn gewoon collegiaal meegegaan, het is echt heel vervelend”, vertellen Marthe en Julia al lachend. 

Doorheen de dag supporteren de K3’tjes de deelnemers en na afloop geven ze nog een optreden. Met andere woorden wordt het dus een groot succes en dat merkt ook organisatie ‘Sport Vlaanderen’, want volgens hen is het moeilijker om meisjes en lopen te combineren. “Door ‘K3 Run & Fun’ moedigen we meer meisjes aan om te gaan lopen”, legt Hanne trots uit. 

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws