maandag 28 november 2022

Het zomerplan van de regering is klaar: Vanaf dan zullen we weer een normaal leven hebben

Iedereen snakt weer naar een normaal leven. We zijn de corona en de bijhorende maatregelen nu écht wel beu.

Dinsdag staat er opnieuw een Overlegcomité op de agenda. Opnieuw een belangrijk Overlegcomité want de regering zal bekendmaken hoe en wanneer we terug naar een normaal leven kunnen.

De krant ‘De Morgen’ zet even alles op een rij. Vanaf augustus mogen er opnieuw evenementen plaatsvinden tot maximum 10.000 personen. Belangrijk is wel dat het stadion groot genoeg is en er voldoende afstand bewaard kan worden.

Vanaf augustus zullen er ook weer grote festivals kunnen plaatsvinden, mits ze voldoen aan een aantal voorwaarden. Eén van de voorwaarden is dat de toeschouwers over een ‘Green Certificate’ beschikken, een Europees coronapaspoort dat bevestigt dat je gevaccineerd, getest of immuun bent.

Momenteel mogen we twee mensen kiezen als knuffelcontact. Vanaf juli wil de regering dit optrekken naar vier. In augustus worden er dat tien om dan uiteindelijk terug naar een onbeperkt aantal te kunnen evolueren. In oktober zouden we dan weer een normaal leven moeten hebben.

Een algemene heropening van de horeca kan er op 1 juni komen. De voorwaarde is dat er wel maximum 500 personen op intensieve zorgen mogen liggen. Het sluitingsuur wordt ook opgetrokken naar 1 uur om daarna weer helemaal te verdwijnen.

Vanaf juli mogen we ook weer winkelen in groep. Vanaf augustus mogen er onbeperkt aantal klanten in de winkel aanwezig zijn.

Het zal vanaf juli ook weer mogelijk zijn om in groep samen te komen op het werk. Vanaf augustus kan er dan weer normaal gewerkt worden.

Dit ligt er dus op tafel bij het Overlegcomité. Of ze dit hele plan gaan overnemen, zal nog moeten blijken.

Gerelateerd

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws