donderdag 26 mei 2022

Hoogzwangere Cath Luyten neemt drastisch besluit over haar baby: “Dat wil ik niet meer dit keer”

Cath Luyten is hoogzwanger momenteel. Binnenkort zit ze dus terug tussen de pampers en de pap. Eén besluit dat ze al heeft genomen is dat ze borstvoeding deze keer aan zich gaat laten voorbij gaan.

“Tuurlijk hebben we over de zwangerschap nagedacht. En eens we ervoor gingen, bleek de natuur me ook nog eens goedgezind. Toegegeven, ik staat nu wel iets vaker stil bij de risico’s en ik kus mijn beide pollekes dat we kunnen testen en echoën à volonté.”

Ook is Cath Luyten blij dat zowel haar gynaecoloog als vroedvrouw niet behoren tot de borstvoedingsmaffia, want zij wil liever dat natuurlijke proces aan zich laten voorbijgaan.

“Dit keer wil ik namelijk geen ontstoken borsten, geen koorts en geen abces meer. De visioenen van een echtgenoot die dan maar zelf de melk probeert los te zuigen omdat het de baby niet lukt, achtervolgen me nog steeds”, vertelt ze op Radio 1.

“Een kind is vooral gebaat met heel veel liefde of die nu uit een fles komt of een tiet. Als die maar gegeven wordt door mensen die dat mensje graag zien en dat gaan wij zeker doen”, aldus Cath Luyten. 

Gerelateerd:

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws