zondag 14 augustus 2022

Op de weerkaarten ziet Sabine Hagedoren dit weer voor begin mei

We zijn 1 mei vandaag, maar het frisse weer van april blijft aanhouden. De temperaturen blijven nog steeds ondermaats. Op dinsdag mogen we ons verwachten aan heel wat regen, wat de akkers en onze tuinen enorm goed gaan doen.

“Zaterdag meestal droog, maar de temperaturen blijven ondermaats door de aanvoer van koude lucht”, voorspelt Sabine Hagedoren op Eén. We beginnen het weekend met ochtendgrijs, maar de zon komt vrij snel te voorschijn. 

De bewolking neemt in de loop van de dag toe en in het oosten van het land is er mogelijk kans op enkele buien. Temperaturen klimmen tot 14 à 15 graden.

Zondag wisselen zon en wolken elkaar af. Het blijft meestal droog bij 11 graden. “Het blijft dus wel kil weer.”

Maandag starten we met zonneschijn maar er komen meer en meer wolken opzetten in de loop van de dag. Tegen het einde van de dag kan het beginnen regenen vanuit het westen van ons land. Temperaturen bij 13 graden.

De weervrouw ziet dinsdag heel wat regen op ons afkomen: “Dinsdag trekt een actieve regenzone van west naar oost over ons land”. De wind gaat krachtig waaien vooral aan de kust. Temperaturen blijven hangen bij 12 graden in het centrum van het land. 

Wisselvallig weer op woensdag. Zon en regen wisselen elkaar af en het voelt kil aan. De temperatuur komt niet boven de 10 graden. “Fris weer voor april, maar duidelijk ook fris weer voor begin mei”, aldus Sabine Hagedoren. 

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws