woensdag 6 juli 2022

In zijn weerpraatje waarschuwt Frank Deboosere voor mogelijke ramp

Het ziet er naar uit dat het weer de komende dagen nog heel droog zal blijven. De lucht zal altijd wel koud aanvoelen. Daarnaast is het ook opletten geblazen met de droogte waarschuwt Frank Deboosere.

“Het is kurkdroog lenteweer met een erg lage luchtvochtigheid. Een kleine genster is genoeg om brand te veroorzaken”, waarschuwt Frank Deboosere in zijn weerpraatje. Dat zou natuurlijk een ramp zijn. 

Zaterdag beginnen we de dag zonnig, maar in de namiddag zullen zeker in het centrum van ons land extra stapelwolken te zien zijn. “De kust heeft de zonnigste weerkaarten, maar daar is het wel frisser dan in het binnenland omwille van de lage zeewatertemperatuur.” Aan de kust is het een 12 graden en in het binnenland stijgt de temperatuur tot 14 graden.

Belangrijk om te vermelden is dat de zon die we nu voelen heel intens is en een hoge UV index heeft. Ook zijn er veel boompollen van de berk aanwezig in de lucht. 

Zondag blijft het ook schraal en droog lenteweer met maxima tot 12 graden. Dit weer zet zich maandag en dinsdag verder aanhouden. 

“In het tweede deel van de week zou de kans op een bui wat groter worden”, volgens de weerman. Maar de buien zullen eerder oppervlakkig zijn. “Een paar druppels op een koele plaat”, zegt Frank Deboosere over de regen op Eén.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws