maandag 26 september 2022

Jan Jambon verontwaardigd over wat hij op tv gezien heeft: “Schokkend en schandalig”

Jan Jambon reageert verontwaardigd op wat hij op tv gezien. Dat minister-president laat dat weten op zijn Facebook.

Alles heeft te maken met een fragment uit een aflevering van ‘De Ideale Wereld’ van donderdag. Jan Jambon haalt fel uit.

“De negen ministers van de Vlaamse Regering zijn geschokt door de uitzending van ‘De Ideale Wereld’ gisteravond. Daarin wordt een medewerkster van de Vlaamse Overheid, afkomstig uit Somalië, voorgesteld als een poetsvrouw die voor machtige blanke mannen minderwaardig werk moet doen tijdens de persconferentie eerder deze week over het plan ‘Vlaamse Veerkracht’”, legt Jambon uit.

“Deze vrouw die ooit vluchtte voor het geweld in haar geboorteland werkt al ruim vijftien jaar voor de Vlaamse overheid. Zij was medewerkster van verschillende eerste ministers en ministers-presidenten. Ook vandaag is zij op het kabinet van de Vlaamse minister-president de eerste verantwoordelijke voor alle protocollaire aangelegenheden.”

“In die functie ontvangt en begeleidt zij binnen- en buitenlandse regeringsleiders en zelfs staatshoofden. Dat werk doet zij uitstekend en met grote nauwgezetheid. Iedereen is vol lof over haar.”

“Dinsdag ontsmette zij de tafel van de deelnemers die elkaar tijdens deze personferentie opvolgden. Een taak die zij al meermaals op zich nam sinds de coronacrisis.”

“Toen de dame vrijdagocthend de beelden van ‘De Ideale Wereld”’te zien kreeg, reageerde zij diep verdrietig. Zij voelt zich door de tv-makers vernederd en gekwetst. “

“Allen zijn we geschokt”, stelt minister-president Jan Jambon. “Dit is onaanvaardbaar en kan nooit als humoristisch worden bestempeld.”

“Scherpe satire gericht op publieke personen, zoals politici, moet altijd kunnen. Zo weet ik dus ook wel dat de makers vooral mij wilden raken. Maar nu hebben ze een topvrouw diep geraakt, ook in haar arbeidsfierheid. Dit is er ver over. Schandelijk, dat woord is hier op zijn plaats.”

https://www.facebook.com/JanJambonNVA/posts/10158099287132913

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws