maandag 28 november 2022

Jan Jambon zet Overlegcomité onder druk: “Vanaf dan moet er veel meer mogelijk zijn”

Vrijdag staat er een nieuwe Overlegcomité op het programma. Het Overlegcomité zal de huidige situatie bespreken, maar ook inzoomen op de eventsector.

De eventsector heeft een plan klaar. Het stelt zelf voor om vanaf 8 mei al buitenevenementen te mogen organiseren voor tweehonderd man en binnen voor honderd man.

De volgende fases van versoepelingen in de evenementsector zijn telkens gelinkt aan verschillende parameters zoals bijvoorbeeld vaccinatiegraad, immuniteit of ziekenhuisopnames.

“Ik sta voor 100% achter dat plan”, zegt minister-president Jan Jambon in ‘De Standaard’. “Het Overlegcomité van vrijdag is er op mijn vraag gekomen, speciaal voor de cultuur en de evenementen.”

“Mag ik noteren dat zowel Groen, Vooruit als Open VLD het plan dan ook mee zullen goedkeuren? Mijn ervaring bij de vorige vergaderingen van het Overlegcomité was niet zeer positief op dat vlak.”

Jambon denkt dat we begin juni een stuk verder staan. “Dan hebben we normaal gezien de kwetsbaarste mensen gevaccineerd en kan de overmatige druk op ons gezondheidssysteem verminderen. Daarna moet veel meer mogelijk zijn.”

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws