donderdag 6 oktober 2022

Jean-Marie Dedecker dient nobele doelen met terrasrevolutie: “Het is onze plicht”

Jean-Marie Dedecker heeft op de zeedijk van Middelkerke 230 tafels met telkens 4 stoelen laten zetten. En de burgemeester… hij krijgt spontaan applaus voor zijn initiatief.

“Ik doe het in de eerste plaats voor de volksgezondheid. Marc van Ranst heeft me zelf gezegd dat de lucht hier zo gezond is dat je zelfs geen mondmasker moet dragen op de zeedijk. En als je weet dat er maar één op de duizend besmettingen in open lucht gebeurt dan is het onze plicht om de mensen naar buiten te brengen.”

Een tweede nobel doel is de horeca. “We doen het ook om de horeca een hart onder de riem te steken. Er is altijd veel volk aan de kust en wij laten consumptie toe in heel hygiënische omstandigheden”, zegt de burgermeester in het VTM nieuws.

“Het zijn geen eigen regels, het is de wet en ik heb die wet geïnterpreteerd. En ik zie hier alleen maar gelukkige gezichten. En alles gebeurt volgens de regels en wordt gecontroleerd”, benadrukt Jean-Marie Dedecker die spontaan getrakteerd wordt op een applaus van omstanders.

Gerelateerd:

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws