zaterdag 21 mei 2022

Krachtigste wapen tegen coronavirus faalt, experten willen bijkomende maatregelen

Experten zoals Erika Vlieghe, Marc Van Ranst en Steven Van Gucht maken deel uit van GEMS, de groep experten die de regering adviseert. Zij stellen dat bedrijven telewerk onvoldoende toepassen.

Uit een rapport dat vrijdag werd gepubliceerd blijkt dat bedrijven zwaar zondigen tegen het verplichte telewerk. Data tonen aan dat in de periode van 28 oktober 2020 tot 28 januari 2021 12 procent van de werkgevers niet in orde was.

Wat nog meer ongerustheid schept is het feit dat de meeste overtredingen in de afgelopen maand zijn vastgesteld, schrijft De Standaard. Tussen 21 december en 28 januari gingen maar liefst 20 procent van de gecontroleerde bedrijven in de fout tegen de verplichte maatregelen rond thuiswerk.

De controles worden opgedreven maar vooral het aantal inbreuken stijgt buiten proportie. Zo was eind januari zowat 30 procent van de gecontroleerde bedrijven niet in orde.

Telewerk is een van de krachtigste maatregelen in de strijd tegen de pandemie en daarom vragen experten aan het Overlegcomité om bijkomende maatregelen te nemen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws